At forstå fordelene ved læsning

Med de allestedsnærværende skærme og den travle hverdag mange folk har, læser færre og færre folk rigtige bøger. Hvis du er en af dem, bør du lave en U-vending, da det at læse en rigtig bog er til så meget gavn for dig. Det er ikke den samme slags læsning, som du oplever, når du læser et par kommentarer på Facebook eller andre sociale medier. Hvis du regelmæssigt tager dig tid til at læse en roman eller en stor artikel, vil du højst sandsynligt nyde godt af nedenstående goder.

 

Det gør din hjerne skarp og holder den ung

 

I takt med at du bliver ældre, vil du sikkert mærke, at din hukommelse forværres. Ved at læse kan du bremse denne proces. Det vil nemlig give din hjerne den nødvendige træning, for at holde den på toppen uanset din alder.

 

Det mindsker stress

 

Uanset om det er arbejdet, parforholdsproblemer eller andre livskvaler, der stresser dig, så hjælper det at læse regelmæssigt. Når du er stresset, udløser kroppen usunde hormoner som kortisol, og for at mindske disse, har du brug for mental adspredelse. En god og fangende roman eller artikel vil tage dig til en helt anden verden, hvor du fokuserer på nuet, og dette vil mindske din anspændelse og give din krop og hjerne en chance for at slappe af.

 

Det udvider dit ordforråd og din viden

 

Når du læser, bliver du udsat for et bredt og rigt ordforråd, og jo mere du læser, jo større er chancen for, at du kommer til at bruge nye ord i din dagligdag. For at indsamle fakta omkring et givent emne, er du nødt til at læse intensivt om det. En veltalende og velartikuleret person er også mere selvsikker og har et højere selvværd under både professionelle og mere afslappede begivenheder. Hvis du har forstand på visse ting, er det mere sandsynligt, at du vil blive forfremmet hurtigere. Det vil altså ikke kun forbedre din karriere, men også resten af dit liv. Hvis du forsøger at lære et andet sprog, vil det hjælpe på både din tale- og skrivefærdighed at læse bøger på det sprog.

 

Det er underholdende

 

Folk har forskellig smag i bøger. Man kan interessere sig for kærlighedsromaner, realisme, religiøse tekster, selvhjælpsbøger, biografier, ungdomsromaner, poesi, modemagasiner eller endda klassisk litteratur. Uanset hvad du foretrækker, kan du underholde dig selv med en god bog.

 

Det hjælper dig med at bekæmpe Alzheimers

 

Hvis du udfordrer din hjerne med aktiviteter som gåder, skak og vigtigst af alt læsning, så har du to en halv gange mindre chance for at udvikle Alzheimers. Fysisk aktivitet vil styrke dit hjerte, dine knogler og muskler på samme måde, som læsning vil styrke din hjerne og beskytte den mod sygdom.

 

Det gør dig mere empatisk

 

De fleste bøger giver dig et rigt og livsforandrende perspektiv. I takt med at du følger historien, begynder du at forstå karakterernes følelser og deres synspunkter. Det vil så hjælpe dig med at forstå din families, kollegas eller vens synspunkter bedre, og du vil få nogle sundere forhold med dem.

 

Konklusion

 

Der er ingen tvivl om, at læsning har rigtig mange fordele, og det er lige meget, hvor gammel du er; at begynde at læse nu, vil være meget gavnligt for dig. Der er ingen tid at spilde, bare start med en gammel bog eller endda en magasin og nyd både de kortsigtede og de langsigtede goder, som læsning giver.
Læse boganmeldelser på boksidan.net/dk

Postet af fiverr47 via AdSet.About adset