Få mest muligt ud af din bilradio og mobil

En moderne bilradio er ikke som i gamle dage. Dengang kunne den kun spille radio, og du skulle endda lede efter kanalerne selv. Heldigvis kom udviklingen indover, så bilradioen selv kunne finde de forskellige kanalers frekvens, så du fik fornøjelsen af blot at skulle høre på kanalernes summen fremfor ubehagelig skrat.

Senere kom også CD-afspilleren ind i bilen, og i dag kan du sågar bruge din mobiltelefon til at høre musik fra gennem din bilradio. Denne hastige udvikling er sket gradvist, og du har af denne grund måske ikke engang lagt mærke til den. Resten af verdens teknologier har jo sat standarden, mens bilradioen blot er fulgt naturligt med.

Før du går ud og køber en ny bilradio, bør du læse forbrugerrådene fra Forbrugerrådet Tænk her, hvor de har listet 25 forkerte påstande om købeloven. Der har nemlig været store ryster i forbrugerkredse om billige bilradioer, som ikke har fungeret efter hensigten. Så for at undgå du ikke ender med en ubrugelig bilradio, kan du med fordel læse disse 25 påstande, så du er bedst stillet som forbruger.

Hvilke fordele giver det dig at forbinde din bilradio og din mobiltelefon? Læs med og få svaret nedenfor.

Lyt til dit ynglingsmusik

Via bluetooth kan du forbinde mobilen med din bilradio, så du kan lytte til alt det musik, du har liggende på din telefon. I flere nyere biler er der tilmed touch screen, så du lettere og hurtigere kan bladre i dit musikarkiv. Fremfor at radiokanalerne definerer hvilken slags musik du bør lytte til, kan du altså selv bestemme, hvilke sange du vil høre. Det er en stor fordel, hvis du er blandt dem, som bruger musik til at sætte dem selv op til forskellige stemninger.

En biltur bruges i så fald til at ramme det rette spændingsniveau, hvilket musikken er en god nøgle til. Det er for denne type personer centralt, at de selv kan bestemme, hvilken slags musik bilradioen skal spille. Du kan læse mere om biler og bilradioer på denne blog.

Tag imod opkald via højtalerne

Via bluetooth kan du endvidere tage imod opkald samt foretage opkald. Via touch screen kan du nemt og enkelt bladre i din telefonbog på mobiltelefonen og snakke direkte ind i mikrofonen ved føresædet. Ved nogle biler er der tilmed knapper på rattet, hvor du med et enkelt tryk kan acceptere eller afvise indkomne opkald.

Det er yderst fordelagtigt for førerens sikkerhed, at vedkommende nu ikke længere skal håndtere telefonen, mens der køres bil. Det har ganske vist været ulovligt gennem længere tid, men de facto gør mange det alligevel til stor gene for øvrige bilister. Det fjerner opmærksomheden fra vejen, reducerer reaktionsevnen hos føreren og gør ikke mindst de andre bilister utrygge ved synet af en fraværende mand bag rattet.

At det derfor er muligt at fokusere opmærksomheden på vejen og samtidig foretage de telefonopkald, man gerne vil, er helt ideelt for alle parter på vejene.

Læs mere om biler på bloggen Biler i Danmark.

Postet af Brian via AdSet.About adset