Mobilselskaber i konkurrence med tv udbydere

Der har i mange år været hård konkurrence på markedet for mobiltelefoni, først var det med fri data og SMS/MMS. Sidenhen pakker med meget data, og nu er der kommet pakker hvor streaming er inkluderet som f.eks. Telmore Play. Der findes mange mobilselskaber i Danmark, og det kan være svært at se hvem der tilbyder hvad, men her kan ses en liste med mobilselskaber i Danmark.

I takt med at flere tilbyder indhold inkluderet i deres mobilabonnementer, så er de også lige pludselig blevet konkurrenter til traditionelle udbydere af tv, da det er muligt at få TV2 play og HBO med i sit mobilabonnement. For mange kan dette være nok udover de licensbetalte kanaler som alle har adgang til, og det resulterer i nogle tilfælde i at den store tv pakke hos tv leverandøren opsiges.

Generelt har de store tv leverandører det svært i en tid hvor folk skifter fra flow-tv (en fastlagt programflade) til on demand (du kan se dine programmer når det passer dig), og de er nødt til at nytænke sig selv og deres produkt ligesom mobilselskaberne har gjort i årevis. Derfor har flere af de største tv leverandører også begundt at tilbyde et eller andet format der minder om streaming, og det er alt sammen fint, problemet er bare at mobilselskaberne har fået forhandlet nogle rigtig fine aftaler på plads med deres samarbejdspartnere, og det betyder at forbrugerne ofte kan spare penge ved at vælge et mobilabonnement med meget indhold, hvis de så opsiger deres store tv-pakke.

Hvor stort er problemet for tv udbyderne?

Det kan være svært at svare på, men der sker et tydeligt skift i brugernes adfærd hvor flere og flere skifter til streaming løsninger, og det er ikke helt utænkeligt at flow-tv er mere eller mindre dødt i 2030, hvor nyhederne måske kan blive den eneste undtagelse.

I dag er det mest den yngre generation der er skiftet eller overvejer det, men med tiden vil flere langsomt følge med, da fordelene ved on demand er store, især når man tænker på hvor aktivt et liv mange danskere har, så er det sjældent at man har lyst eller mulighed for at indrette sit liv efter at man skal se noget fast i tv’et. Det er også med til at man som forbruger bliver mere kritisk i forhold til hvad man ser, hvilket er en god ting, da det stiller store krav til kvaliteten af det indhold der produceres. I dag er det meget normalt at tv’et kører som baggrundsstøj i mange hjem, men i takt med at man skal agere mere aktivt for at se noget, så vil dette blive mindre udbredt.

For at se tv som streaming, så kræver det en nogenlunde interforbindelse, men i Danmark er 3G/4G mobilnettet så stort at det ikke bliver problematisk at levere i langt de fleste områder. Samtidig er fibernet også ved at blive mere og mere udbredt.Postet by mikkel via AdSet linkbuilding network

About adset