Musik til festen – Få det hele med en jukebox

Når der skal holdes fest og man begynder at tænke over hvilken slags musik der skal være, så er det ofte her, at mange bliver uenige. Skal der bookes et band, skal vi selv stå for musikken og opsætte anlæg, højttalere mm. eller skal man vælge løsningen med en jukebox?

Lad os for god orden skyld prøve at opstille fordele og ulemper ved alle tre løsninger.

Band & livemusik

Fordelen ved et band, og livemusik generelt er, at de ofte formår at skabe en fest som ikke kan erstattes af en DJ, et opstillet anlæg eller en jukebox. Derudover er der mulighed for at ønske helt specifikke numre som man måske ikke ellers har til rådighed. Derudover er der charmen ved livemusik. Den stemning kan ikke genskabes på nogen måde af et opstillet anlæg eller anden anordning.

Der er tre negative ting ved at hyre et band. Plads, tid og penge. De tre ting bliver yderligere specificeret herunder.

Først og fremmest plads. At have et band ud at spille, kræver en stor mængde plads, da der ofte kommer en med et trommesæt, en på guitar, en bas, et keyboard og en sanger. Sangeren kan selvfølgelig godt være en af musikanterne, men hvis vi antager at der er en person til hver funktion, så skal der altså være plads til hele fem mennesker plus deres udstyr. Dermed er et band ofte forbeholdt til større selskaber, hvor der ligeledes er masser af plads at bruge af.

Den næste negative ting er tid. Et band spiller ofte ikke hele aftenen og natten. De bliver booket til 4-6 timer og spiller så, og derefter pakker de sammen og tager hjem. Dermed må mange fester i sluttimerne ty til opsat anlæg eller lignende.Den sidste ting på minus-siden for et band er prisen. Det er dyrt. Rigtig dyrt. For at få et band ud af en nogenlunde fornuftig kvalitet, så koster det flere tusinde kroner. Har man ubegrænset- eller højt budget er dette ikke en hindring, men er på på et mindre budget, kan det være man skal finde andre alternativer.

Eget/opsat musikanlæg

At bruge sit eget musikanlæg, eller et der allerede er opsat der, hvor man har lånt eller leje lokale er det absolut billigste. Det er samtidig en af fordelene ved det. Du har mulighed for at have musik uden at gøre nogen indsats som sådan. Der er efterhånden i mange tilfælde også mulighed for at tilslutte smartphone eller andre enheder, således man kan få musikken fra andre kilder end blot en cd. Det giver en masse fleksibilitet og mange muligheder. Det eneste der begrænser udvalget af musik, er hvad du har tilgængelig på stedet.

Af negative sider ved at bruge eget anlæg er der ikke så forfærdelig mange i og med at det er yderst prisvenligt, men kvaliteten af lyden er bestemt ikke som hvis man har et band ude at spille live. Det er ej heller det samme som at have en jukebox.

Leje af jukebox

Det perfekte kompromis af at hyre et band og bruge eget anlæg, må være at leje en jukebox. Med en jukebox får du det bedste fra begge verdener – især hvis den som disse, også har indbygget karaoke. På denne måde får du en prisvenlig løsning, men samtidig noget af stemningen fra livemusik, netop fordi der er muligheden for karaoke. Der er meget musik at vælge mellem og der er mulighed for at tilkoble eksterne højttalere til jukeboxen. Den kræver ikke meget plads at have stående, så den kan endvidere bruges i selv de mindste lokaler.

Umiddelbart er der ikke ret mange minusser ved at leje en jukebox, så derfor er det bare med at komme finde den, som passer dit arrangement.

Postet af Mibe via AdSet.About adset